Event Patient Centred

Vabilo na okroglo mizo: Prenos genskih in celičnih biomedicinskih raziskav do bolnikov v sodelovanju znanost-klinika-pacienti

Dogodek organizira Kemijski inštitut v okviru iniciative CTGCT, EU Horizon, “Teaming for Excellence”.

 

7. novembra, 2022 ob 15.00

na Kemijskem inštitutu, Hajdrihova 19, Ljubljana in s prenosom po spletu v organizaciji STA

(povezava do dogodka)

 

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na okrogli mizi, kjer bomo razpravljati o potencialih za translacijo temeljnih raziskav do uporabe na primeru razvoja naprednih celičnih in genskih terapij, ki obetajo rešitve za najbolj pereče zdravstvene izzive kot so rak in redke genetske bolezni. Pristopi zdravljenja so prilagojeni potrebam pacientov in predvidevajo aktivno sodelovanje med pacienti, raziskovalci in zdravniki, ki se že vzpostavlja tudi v Sloveniji. Znanstvenim prebojem lahko in mora slediti tudi translacija do klinike, ki nima le velikega pomena za posamezne paciente ampak prinaša tudi visoko dodano vrednost. Naslovili bomo sodelovanje med raziskovalci, zdravniki in pacienti, s kakšnimi pogoji se ti soočajo danes in kako ustvariti okolje, ki bo podpiralo razvoj novih terapij tudi v Sloveniji. Takšno podporno okolje mora zajemati infrastrukturo in sistemske rešitve, zajema pa tudi področja kot je prenos znanja in vzgojo ustreznih kadrov.

O vsem tem bomo razpravljali s predstavniki bolnikov z limfomom in levkemijo ter redkimi genetskimi boleznimi, zdravniki in raziskovalci z omenjenih področij.

 

Govorci